Sthlmhus

Bygg din egen mancave

Bygg din egen mancave

Alla har vi behov av vårat eget utrymme ibland, oavsett om det handlar om en verkstad för hobby arbeten, utrymme för träning eller någonstans att få sjunka ner i favvo fåtöljen utan att behöva kriga om tv-dosan. Är det dags för dig att karva ut din egen man cave? Här kommer några saker att tänka på inför projektet.

Användning

Vad ett eget utrymme ska användas till kan variera mycket beroende på vilka behov du har. Är det bara någonstans att komma undan och få vara ifred du söker kan ett överblivet gästrum eller liknande duga nog så gott. Är det någon form av hobbyprojekt så kanske det krävs ett rum med tåliga ytskikt och uttag för verktyg, ventilation och liknande. Ett träningsrum kan låta enkelt, men fler än en hemmafixare har hängt upp en boxsäck bara för att se den rasa ned vid första användningen. Fundera en stund över var i huset du kan få den funktion du önskar. En mörk källare kan vara idealisk för hembiosalongen men modellbyggande kanske passar bättre i ett vindsrum med takfönster för ljustillförsel. I den bästa av alla världar har vi alla obegränsat med utrymme och resurser för att kunna skapa ett utrymme som passar just dig, men varför förhäva sig om det räcker med ett eget litet bibliotek med ett barskåp?

Budget

Visst kan du vinna stort på casino-apps.se och kan lägga vinsten på ditt eget utrymme, men det finns också en rad enkla saker du kan göra tills de pengarna rullar in. Ett mindre utrymme kan räcka långt om det enda man önskar är att komma undan en stund. Klädkammare eller förråd kan till exempel bli en datorhörna och med en bekväm stol kan denna även nyttjas som en privat biosalong. Är ni flera som delar en hobby kanske ni kan gå med på att dela på kostnaden för ett utrymme, ett varmgarage för mekande behöver inte kosta skjortan om man inte är ensam om kostnaden. Var heller inte rädd för att fundera över utrymmen i bostaden som annars kanske inte nyttjas till fullo. En kallvind kan med ganska små medel isoleras och få ytskikt som duger för enklare aktiviteter och istället för att bara stå för förvaring kan det bli ett ställe att faktiskt vistas på.

Frihet

Det finns som sagt många olika syften med en mancave, men i grund och botten handlar det främst om ett utrymme för dig att göra det du vill med. Därför är det viktigaste med hela projektet att du ser till dina förutsättningar och att du verkligen är ärlig med dig själv om vad du vill ha. Det är lätt att fastna i någon sorts mall av hur det hela ska se ut och vad det ska vara, men var inte rädd att tänka utanför gränserna och hitta nya lösningar. Det är bättre att bygga ett utrymme som du trivs i och som faktiskt blir använt snarare än ännu ett rum som knappt används där saker bara samlar damm. Du är värd ditt eget utrymme att trivas och må gott i helt enkelt, oavsett vad det betyder för just dig.